Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići se koriste za analizu i unapređenje korisničkog iskustva i pomažu nam da se ova web lokacija poboljša. Politika o kolačićima.

Blog

Na našem blogu možete da saznate sve o B2B eCommerce kupovini što do sada niste znali, a može da pomogne Vašem poslovanju.

koronavirus-i-b2b-posledice-i-plan-akcije
Koronavirus i B2B prodaja: Posledice i Plan Akcije

Ovih dana postajemo svesni opšteg kolapsa do koga je doveo koronavirus. Od decembra prošle godine, ovaj virus je snažno uticao na 90 država širom sveta, odnoseći, nažalost, brojne živote.

placanje-karticom-b2b-proizvoda-da-li-je-sigurno-i-kako-se-vrši
Plaćanje karticom B2B proizvoda - da li je sigurno i kako se vrši?

Kada razmišljate na koji način je najpametnije platiti B2B proizvod za koji ste se odlučili, verovatno će vam prvo pasti na pamet neki sajt koji omogućava elektronske transakcije ili kreditna kartica.

kako-uspesno-kreirati-b2b-proizvod
Kako uspešno kreirati B2B proizvod?

Kada zamišljate onlajn poslovanje i prodaju proizvoda putem interneta, obično vam prvo pada na pamet direktno povezivanje sa potrošačem. Mnogi onlajn biznisi u Srbiji još uvek nisu u potpunosti upoznati sa benefitima B2B poslovanja, pa samim tim, čak i kada se odluče za ovaj vid prodaje, nisu sigurni na koji način bi trebalo da kreiraju i prezentuju svoje proizvode u okviru istog.

„Veoma je teško dizajnirati proizvod za određenu grupu. Često ljudi ne znaju šta žele dok im to ne pokažeš."

Steve Jobs
politika_privatnosti_na_b2b_sajtovima
Politika privatnosti na B2B sajtovima

Kao što je mnogima od vas poznato svaki sajt mora poštovati politiku privatnosti. To znači da svi privatni podaci koje ostavljate na sajtu moraju biti zaštićeni i da je zloupotreba istih ozbiljan prekršaj. Naravno, na koji način će politika privatnosti biti sprovedena, zavisi od sajta do sajta. Šta to zapravo znači?

„Ako Vaš biznis nije na internetu, onda će Vaš biznis biti bez posla.“

Bill Gates
internet-placanje-osnovne-informacije
Internet plaćanje - osnovne informacije

Iako je internet trgovina zastupljena širom sveta bezmalo dve decenije, u Srbiji e-tržiste još uvek nije ostvarilo svoj puni potencijal. Ipak,i pored toga što se može reći da u tom smislu “kaskamo” za ostatkom sveta, ekspanzija različitih oblika internet trgovine je u poslednjih nekoliko godina očigledna.

„Naše kupce doživljavamo kao pozvane goste na zabavu, a mi smo domaćini. Svakodnevno se bavimo svojim poslom kako bismo poboljšali svaki važan aspekt poslovanja“

Jeff Bezos
razvoj-b2b-usluge-u-srbiji
Razvoj B2B usluge u Srbiji

Dok s jedne strane deluje kao da nekakve forme “business to business” usluga postoje u već vekovima, s druge moramo priznati da je pravi oblik, definiciju i svrhu dobila tek sa pojavom Interneta. To znači B2B je u svetu prisutan jos od 90-ih godina XX veka.

masovnost-b2b-usluge-i-zasto-je-ona-vazna
Masovnost B2B usluge i zašto je ona važna

Kada razmišljate na koji način je najpametnije platiti B2B proizvod za koji ste se odlučili, verovatno će vam prvo pasti na pamet neki sajt koji omogućava elektronske transakcije ili kreditna kartica.

zakonske-regulative-za-online-b2b-prodavnice
Zakonske regulative za online B2B prodavnice

Ekspanzija Interneta dovela je do toga da trgovina nađe svoje mesto na mreži i na taj način učini određene proizvode još pristupačnijim. Ipak, mnogi potrošači, kao i trgovci, nisu upoznati sa regulativama koje prate ovaj vid prodaje.

sta-je-b2b-i-na-koji-nacin-olaksava-poslovanje
Šta je B2B i na koji način olakšava poslovanje?

Nekolicini vas je u nekom trenutku do uha doprla skraćenica B2B. Neko vam je možda i objasnio šta je u pitanju, ali informacije su se nekako zagubile u kratkoročnom pamćenju. Ipak, kao osoba koja želi da otkrije nove horizonte poslovanja, opet nailazite na ovaj pojam i nalazite da vam nije baš najjasniji.

newsleter icon envelope